Vappu Pimiän ranskalainen suklaakakku

Sulata suklaa ja voi vesihauteessa tai mikrossa.

Vatkaa sokeri ja kananmunat vaahdoksi.

Sekoita hieman jäähtyneeseen suklaa-voiseokseen muna-sokerivaahto.

Kääntele mukaan vielä varovasti vehnäjauhot.

Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun irtopohjavuokaan.

Paista uunin keskitasolla 220 asteessa noin 12-15 minuuttia (riippuen vuoan koosta).

Kakku saa jäädä keskeltä valuvan kosteaksi.

Koristele tomusokerilla.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 102 grammaa

Malluskaja
AineksetMääräEnergiaPHRK
Taloussuklaa, Fazer90g465kcal3.5g50.5g27.1g4.8g
Voi 90g655kcal1.1g0.4g73.3g0g
Sokeri 77g311kcal0g76.6g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu99g125kcal10.9g0.3g8.9g0g
Vehnäjauho puolikarkea 103g352kcal10.5g71.8g1.2g3.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana918g3815kcal52g399.2g221g16.8g
Valittu annoskoko459g1908kcal26g199.6g110.5g8.4g
Annoskoko puolitettuna230g954kcal13g99.8g55.3g4.2g
Arvot/100g100g416kcal5.7g43.5g24.1g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=438834