Banaanikakku

Tähän kakkuun käy parhaiten ylikypsät banaanit ;)

Sekoita pehmeään rasvaan sokeri ja lisää kananmuna.

Sekoita hyvin.

Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää jauhoseos rasva-sokeri-munaseokseen.

Sekoita tasaiseksi ja painele rengasvuoan pohjalle.

Nosta taikinaa myös ylös reunoille.

Murskaa banaanit haarukalla ja sekoita niihin kermaviili, kananmuna ja vaniljasokeri.

Soseuta punaherukat (puolukatkin käy) ja levitä ne kakkupohjalle.

Kaada kermaviili-banaaniseos päälle.

Ripottele päällimmäiseksi mantelirouhetta.

Paista kakkua 200 asteessa noin puoli tuntia.

Anna seistä vuoassa jonkin aikaa ennen kuin siirrät sen tarjoiluvadille.

Alkuperäinen ohje on kotikokki.

net sivulta jota olen hiukan keventännyt :)

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 102 grammaa

Peikkis
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu 23g28kcal2.5g0.1g2g0g
Leivinjauhe 1.9g3.3kcal0.1g0.7g0g0g
Punaherukka 38g21kcal0.5g2.8g0.2g1.9g
Kermaviili, kevyt (ingman keittiöni) 2%75g45kcal2.4g5.3g1.5g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 23g28kcal2.5g0.1g2g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1.5g6kcal0g1.5g0g0g
Margariini 60%, rainbow/pirkka/eldorado 47g253kcal0.4g0.3g28.2g0g
Banaani, keskikokoinen painaa 120g139g117kcal1.5g25.5g0.6g2.5g
Fariinisokeri26g107kcal0g26.3g0g0g
Mantelirouhe, 1 rkl11g65kcal2.4g0.6g5.7g1.3g
Graham täysjyvävehnäjauho, Myllyn Paras (1dl=65g)73g235kcal10.1g42.6g2.3g9.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana918g1819kcal44.8g211.6g85g29.8g
Valittu annoskoko459g910kcal22.4g105.8g42.5g14.9g
Annoskoko puolitettuna230g455kcal11.2g52.9g21.3g7.5g
Arvot/100g100g198kcal4.9g23g9.3g3.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=65218