Katkaraputomaattikeitto

Ota katkaravut sulamaan lävikköön.

Kuutioi iso sipuli ja pilko kaksi isoa valkosipulin kynttä (ei liian pieniksi, tässä keitossa on hyvä olla sattumia).

Laita kattilan pohjalle tilkka öljyä ja tiristele sipulia ja valkosipulia, muttei täysin pehmeäksi asti.

Lisää purkki paseerattua tomaattia (mitä kalliimpaa, sitä parempilaatuista) sekä tarpeelliseksi katsomasi määrä vettä riippuen siitä kuinka juoksevaa keitosta haluat.

Anna kiehua hetken, lisää pieni purkki kookosmaitoa, ainakin Wok'n Roll merkkistä saa 165g purkeissa.

Mausta reilusti mustapippurilla ja makusi mukaan suolalla.

Sammuta levy ja kun keitto ei enää kiehu, lisää katkaravut sekaan.

Katkarapuja ei kannata keittää, lämmittää vain, menevät muuten sitkeiksi.

Tässä vaiheessa voit vielä maustaa tuoreella korianterilla, sillä saa nättiä väriäkin mukaan.

Näköjään en osaa lisätä sitä korianteria tuonne ohjeisiin enää jostain syystä...

Enivei, tässä on oikein hyvä keitto, yllätyin itsekin kuinka hyvää oli. Katkarapuja lisäämällä saa kunnolla protskua.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 765 grammaa

Kinkama
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kasvisliemikuutio, Knorr30g84kcal2.4g2.8g7.2g0.5g
Kookosmaito, Wok´n Roll 400g990g1733kcal14.9g24.8g173.3g0g
Mutti paseerattu tomaatti2220g710kcal37.7g102.1g2.2g0g
Valkosipuli 48g52kcal3.8g7.8g0.3g1g
Ruokaöljy keskiarvo 42g371kcal0g0g42g0g
Sipuli 180g55kcal2.3g8.6g0.4g3.1g
Katkarapuja liemessä 170g (Pirkka)1080g810kcal194.4g5.4g10.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9180g7629kcal511g303g472.4g9.2g
Valittu annoskoko4590g3814kcal255.5g151.5g236.2g4.6g
Annoskoko puolitettuna2295g1907kcal127.8g75.8g118.1g2.3g
Arvot/100g100g83kcal5.6g3.3g5.1g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=73513