Kukkakaalikeitto vähähh

Keitä kaksi pienehköä, paloiksi pilkottua kukkakaalia (yht.

noin 800 g) noin 3 dl:ssa vettä, jossa 1 lihaliemikuutio.

Kun kaalit ovat kypsät, ota muutamia pieniä nuppuja erikseen, lisää ruokakermaa (15 %) 2 dl, mustapippuria ja kirveliä (vähän) ja sekoita sauvasekoittimella hienoksi.

Lisää nestettä siten, että keitto on sopivan sakeaa ja lisää erikseen otetut nuput.

Hyvää ja sopii vaikka parempienkin päivällisten alkukeitoksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 328 grammaa

Namhele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 2800g674kcal50.7g61.6g8.4g64.4g
Lihaliemikuutio Maggi39g108kcal3.5g2.7g8.9g0g
Vesi1050g0kcal0g0g0g0g
Ruokakerma, Valio Hyla 15%700g1120kcal18.9g18.9g105g0g
Mustapippuri 3.5g10kcal0.4g1.3g0.1g0.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9184g3823kcal147g169g244.8g130.6g
Valittu annoskoko4592g1911kcal73.5g84.5g122.4g65.3g
Annoskoko puolitettuna2296g956kcal36.8g42.3g61.2g32.7g
Arvot/100g100g42kcal1.6g1.8g2.7g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=138871