Täysjyväpuuro

Speltjyvä kokonainen 160g
ohrajyvä kok. 80 g
kaurajyvä kok. 80 g
tattarijyvä kok. 80 g
2 l vettä
suolaa.

Speltjyvät liotetaan keitinvedessä noin 12 t. Kiehautetaan ja lisätään muut ainekset.

Siirretään uuniin hautumaan 100 asteessa kunnes vesi on imeytynyt ja jyvät pehmeitä.

N. 4-5 tuntia.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 41 grammaa

Porhul
AineksetMääräEnergiaPHRK
Speltti Luou rouhittu jyvä (Mooseksen vilja), annos 70g1792g5806kcal283.1g1209.6g52.3g179.2g
Kauraryynit (Puuppolan aitokaura), annos 100g896g3226kcal129g527.7g62.7g84.2g
Ohrasuurimo 896g2888kcal73.9g565.8g17.9g68.1g
Oivariini, 60 (100g)112g616kcal1.1g1.1g67.2g0g
Tattarisuurimo / -jauho 896g2891kcal106.4g541.6g17.9g52g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9184g30853kcal1187g5691.6g436g767g
Valittu annoskoko4592g15427kcal593.5g2845.8g218g383.5g
Annoskoko puolitettuna2296g7713kcal296.8g1422.9g109g191.8g
Arvot/100g100g336kcal12.9g62g4.7g8.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=156810