Täysjyväpuuro

Speltjyvä kokonainen 160g
ohrajyvä kok. 80 g
kaurajyvä kok. 80 g
tattarijyvä kok. 80 g
2 l vettä
suolaa.

Speltjyvät liotetaan keitinvedessä noin 12 t. Kiehautetaan ja lisätään muut ainekset.

Siirretään uuniin hautumaan 100 asteessa kunnes vesi on imeytynyt ja jyvät pehmeitä.

N. 4-5 tuntia.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 41 grammaa

Porhul
AineksetMääräEnergiaPHRK
Speltti Luou rouhittu jyvä (Mooseksen vilja), annos 70g18g58kcal2.8g12.1g0.5g1.8g
Kauraryynit (Puuppolan aitokaura), annos 100g9g32kcal1.3g5.3g0.6g0.8g
Ohrasuurimo 9g29kcal0.7g5.7g0.2g0.7g
Oivariini, 60 (100g)1.1g6.2kcal0g0g0.7g0g
Tattarisuurimo / -jauho 9g29kcal1.1g5.4g0.2g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana92g310kcal11.8g57g4.4g7.6g
Valittu annoskoko46g155kcal5.9g28.5g2.2g3.8g
Annoskoko puolitettuna23g78kcal3g14.3g1.1g1.9g
Arvot/100g100g336kcal12.8g61.8g4.8g8.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=156810