Kreikkalaiset lihapyörykät

Lisäksi 1 rkl kuivattua minttua, 1 tl anisjauhetta, suolaa ja pippuria.

Sekoita jauheliha ja muut ainekset kulhossa tasaiseksi taikinaksi ja seisota taikinaa kylmässä muutama tunti jotta maut tasaantuvat.

Muotoile käsin pieniä pyöryköitä ja paista ne öljyssä teflonpannulla.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 148 grammaa

Zibe
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha31g52kcal5.9g0g3.1g0g
Sipuli (kuorittu)4.3g1.2kcal0.1g0.2g0g0.1g
Valkosipuli 0.8g0.8kcal0.1g0.1g0g0g
Oliiviöljy 1.1g10kcal0g0g1.1g0g
Oregano, kuivattu 0g0.1kcal0g0g0g0g
Kananmuna kuoreton 4.3g6.1kcal0.5g0g0.4g0g
Kaurahiutale 3.1g12kcal0.5g1.8g0.2g0.3g
Balsamiviinietikka (Kuhne), annos 15g1.2g1.3kcal0g0.3g0g0g
Paprikajauhe 0.2g0.5kcal0g0g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana93g167kcal14.2g4.8g9.6g1g
Valittu annoskoko46g83kcal7.1g2.4g4.8g0.5g
Annoskoko puolitettuna23g42kcal3.6g1.2g2.4g0.3g
Arvot/100g100g180kcal15.3g5.2g10.4g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=274062