Lehtikaali-kesäkurpitsakeitto

1. Silppua sipuli, valkosipuli ja purjosipuli, kuullota niitä voissa kattilassa.

2. Revi lehtikaalin lehdet silpuksi (viipaloi osa varsistakin) ja lisää ne kattilaan sipulisilpun kanssa.

3. Pilko kesäkurpitsa ja lisää palaset kattilaan muiden kasvisten kaveriksi.

4. Kaada kattilaan n. litran verran vettä ja lisää sekaan kasvisliemikuutio.

Keitä niin kauan, kunnes kesäkurpitsa on pehmennyt ja lehtikaali on vaihtanut värinsä ruohonvihreästä kellertäväksi.

5. Soseuta keitto ja lisää kuohukerma sekä mausteita (itse käytin musta- ja valkopippurijauhetta sekä muskottia).

Anna kiehahtaa.

6. Thadaa! Keitto on valmis.

:)

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 370 grammaa

Lurtsi90
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valio Voi laktoositon vähäsuolainen0.8g5.8kcal0g0g0.6g0g
Sipuli 0g0kcal0g0g0g0g
Purjosipuli 9g2.2kcal0.2g0.2g0g0.2g
Lehtikaali 3g1.2kcal0.1g0.1g0g0.1g
Kesäkurpitsa zucchini 12g2.2kcal0.1g0.3g0g0.1g
Valkosipuli 0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Vesi17g0kcal0g0g0g0g
Ruokakerma 4% (Rainbow), annos 100g4.2g2.5kcal0g0.2g0.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana93g28kcal0.8g1.6g1.6g0.8g
Valittu annoskoko46g14kcal0.4g0.8g0.8g0.4g
Annoskoko puolitettuna23g7kcal0.2g0.4g0.4g0.2g
Arvot/100g100g30kcal0.9g1.7g1.7g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=373612