Lammaspata

Poista lihasta kalvot ja kuutioi liha.

Viipaloi pekoni.

Ruskista lihat öljytyllä pannulla 3-4 erässä.

Kaada lihat isoon kattilaan.

Lisää litra vettä ja 4 rkl vasikanliemitiivistettä.

Anna kiehua miedolla lämmöllä n.20 min.

Lisää pilkotut lanttu, nauris ja sipulit sekä 14kpl kokonaista viherpippuria.

Keitä miedolla lämmöllä 1tunti.

Sekoita maissitärkkelys veteen ja suurusta pata.

Mausta rosmariinillä(2tl) ja meiramilla(2tl).

Tarjoa esim.

valkosipuliperunoiden kera.

Huom.

Jos liha on pakaste, niin anna lihan sulaa hitaasti. 2kg:n pala sulaa jääkaapin alaosassa n.12-16h.

Hieman jäisestä lihasta on helpompi poistaa kalvot. 2 kilosta jää siivouksen jälkeen noin 1,5kg lihaa

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 329 grammaa

Switchback

Switchback sanoi...

Pakastetussa lampaan ulkofileessä ei ole siivottavaa. Hieman kalliimpaa, mutta helpompi käyttää.

maanantai 18.01.2010 klo 21:30

Anttiasu sanoi...

Ja jos pitää miedolla lämmöllä kolme tuntia tulee vielä parempaa. Maissitärkkelyksenkin voi jättää pois.

keskiviikko 08.09.2010 klo 21:51

AineksetMääräEnergiaPHRK
Pekoni rasvainen 2g7.4kcal0.2g0g0.7g0g
Maissiöljy 1.1g10kcal0g0g1.1g0g
Vesi14g0kcal0g0g0g0g
Knorr Vasikanfondi, laimentamaton tiiviste0.3g0.2kcal0g0g0g0g
Lanttu 3.1g0.9kcal0g0.1g0g0.1g
Nauris 1.5g0.4kcal0g0.1g0g0g
Sipuli 0.8g0.2kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 0.3g0.4kcal0g0.1g0g0g
Maissitärkkelys 0.6g2.1kcal0g0.5g0g0g
Vesi1.4g0kcal0g0g0g0g
Lampaanliha vähärasvainen 21g39kcal4g0g2.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana93g121kcal8.4g1.6g8.6g0.2g
Valittu annoskoko46g60kcal4.2g0.8g4.3g0.1g
Annoskoko puolitettuna23g30kcal2.1g0.4g2.2g0.1g
Arvot/100g100g130kcal9.1g1.7g9.3g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=106750