Sitruunainen kesäkurpitsakastike pastalle (kevyempi versio)

Valmista kastike samalla, kun kypsennät pastaa.

Huuhtele ja raasta kesäkurpitsa.

Kuumenna oliiviöljy pannulla ja paista raastetta muutama minuutti tai kunnes ne saavat vähän väriä.

Mausta suolalla, pippurilla ja kirvelillä.

Lisää herneet ja kerma.

Kiehauta ja anna lämmetä muutama minuutti.

Lisää sitruunankuori ja -mehu ja murennettu fetajuusto.

Yhdistä valutettuun pastaan.

-Lähde: Yhteishyvä Ruoka 07/2013

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 247 grammaa

Fabriikka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa zucchini 19g3.4kcal0.1g0.5g0.1g0.1g
Oliiviöljy 1.3g12kcal0g0g1.3g0g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.2g0.5kcal0g0.1g0g0g
Herne 9g6.5kcal0.5g0.9g0g0.3g
Ruokakerma Valio 5%9g5.6kcal0.1g0.3g0.5g0g
Fetajuusto 3% (Arla apetina), annos 200g7g7kcal1.3g0g0.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana93g69kcal4g3.6g4.2g0.8g
Valittu annoskoko46g35kcal2g1.8g2.1g0.4g
Annoskoko puolitettuna23g17kcal1g0.9g1.1g0.2g
Arvot/100g100g75kcal4.3g3.9g4.5g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=368328