Kevyempi bostonkakku

Vatkaa kädenlämpöiseen maitoon kananmuna, sokeri, suola, kardemumma ja hiiva sekä noin puolet jauhoista.

Alusta lopuilla jauhoilla ja lisää lopuksi pehmeä margariini.

Anna taikinan kohota.

Kauli taikina suorakulmaiseksi levyksi ja levitä sille ohut kerros margariinia ja hilloa, tai vaihtoehtoisesti sokeria ja kanelia.

Kääri levy rullaksi ja leikaa 4-5cm paloja 10-11 kpl. Lado palat voideltuun tasapohjaiseen kakkuvuokaan ja anna niiden kohota ennen paistamista 200 asteessa noin puoli tuntia.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 62 grammaa

Eijamaija
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen19g6.2kcal0.6g0.9g0g0g
Kananmuna kuoreton 3.4g4.9kcal0.4g0g0.4g0g
Sokeri 9g38kcal0g9.4g0g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g0.6g1.9kcal0.1g0.4g0g0.2g
Hiiva 1.6g1.2kcal0.2g0g0g0.1g
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 6.3g44kcal0g0g5g0g
Omenahillo, sokeroitu, 100g6.3g11kcal0g0.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana93g216kcal2.6g22.6g10.8g0.6g
Valittu annoskoko46g108kcal1.3g11.3g5.4g0.3g
Annoskoko puolitettuna23g54kcal0.7g5.7g2.7g0.2g
Arvot/100g100g232kcal2.8g24.4g11.6g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=276854