Kaurasämpylät

Ainekset
1/2 l maitoa
50 g hiivaa
5 dl kaurahiutaleita
1/2 rkl suolaa
1/2 dl juoksevaa hunajaa
n. 7 dl vehnäjauhoja
50 g sulatettua voita

Valmistusohjeet
1Luota hiiva, suola ja hunaja kädenlämpöiseen nesteeseen.

Lisää hiutaleet ja jauhot pikkuhiljaa taikinaa koko ajan vaivaten.

Vaivaa taikinaksi.

Lisää lopuksi sula voi. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa noin 45 min. Leivo taikinasta sämpylöitä.

Nosta ne pellille.

Anna sämpylöiden kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 20 min ennen paistoa.

Paista 225-asteessa n. 10-12 min. Kaurasämpylät ovat parhaimmillaan uunituoreina.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 93 grammaa

Eleventhstki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Rasvaton 300ml (Arla Ingman)13g4.1kcal0.4g0.6g0g0g
Tuore hiiva1.3g0.9kcal0.2g0g0g0.2g
Myllyn paras pikakaurahiutaleet (Myllyn paras oy), annos 40g13g44kcal1.8g7g0.9g1.3g
Juokseva hunaja 250g1.3g4kcal0g1g0g0g
Erikoisvehnäjauho (Sunnuntai), annos 2000g18g62kcal2.1g12.5g0.4g0.5g
Voi 1.3g9kcal0g0g1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana93g247kcal9g42.2g4.6g4g
Valittu annoskoko47g124kcal4.5g21.1g2.3g2g
Annoskoko puolitettuna23g62kcal2.3g10.6g1.2g1g
Arvot/100g100g265kcal9.6g45.2g4.9g4.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=316440