Fenkolikeitto

Valmistusaika 1 tunti.

Silppua sipulit tai purjo ja valkosipulinkynnet.

Kuullota silppu rasvassa isossa kattilassa.

Lisää suola ja valkopippuri sekä silputtu fenkoli.

Lisää kattilaan kuoritut, lohkotut perunat ja vettä sen verran että kasvikset peittyvät.

Keitä hiljalleen noin tunnin ajan.

Soseuta keitto, lisää kerma ja muskotti.

Tarkista maku, lisää tarpeen mukaan pippuria.

Keiton päälle voi ripotella ruskistettuja pekonisuikaleita.

Korista pinta tuoreilla basilikanlehdillä.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 213 grammaa

Niinpaniin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Fenkoli, annos 100g26g8.1kcal0.3g1.9g0.1g0.8g
Sipuli (kuorittu)5.7g1.5kcal0.1g0.3g0g0.1g
Peruna, keskikokoinen 60g6.6g3.9kcal0.1g0.9g0g0.1g
Oliiviöljy 1.2g10kcal0g0g1.2g0g
Ruokakerma 5%, Valio6.6g4.3kcal0.1g0.3g0.3g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.3g0.3kcal0g0g0g0g
Valkopippuri 0g0.1kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana93g57kcal1.2g6.8g3.2g2g
Valittu annoskoko47g29kcal0.6g3.4g1.6g1g
Annoskoko puolitettuna23g14kcal0.3g1.7g0.8g0.5g
Arvot/100g100g61kcal1.3g7.3g3.4g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=331297