Raikas kevätkakku

Pohja:
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi seos muna-sokerivaahtoon.

Paista 175-asteessa n.30 min.
Kumoa hieman jäähtyneenä, leikkaa 3 osaan.

Täyte:
1 pkt (350gr) Pirkka-raparperisosetta
1 prk maustettua rahkaa, sitruuna

Sekoita keskenään, täytteessä voi lisäksi käyttää tuoreita mansikoita viipaloituna.

Kostutus:
1 3/4 dl vettä
2 rkl sitruunamehua

Kuorrutus:
vajaa prk kevytvispiä vaahdotettuna
Kiivi
Viinirypäleitä
Sitruunamelissaa

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Vespatar
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna keitetty, keskikoko 55g7.7g11kcal1g0g0.8g0g
Sokeri4.5g18kcal0g4.5g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 3.4g12kcal0.4g2.4g0g0.1g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 1.2g4.1kcal0g1g0g0g
Leivinjauhe 0.2g0.3kcal0g0.1g0g0g
Raparperisose (Pirkka), annos 60g12g18kcal0.1g4.4g0g0g
Valio maustettu rahka, sitruuna, hyla 200 g6.1g10kcal0.4g1g0.4g0g
Kerma, vispikerma, kevyt, rasvaa 25 % 7g18kcal0.1g0.2g1.9g0g
Kiivi kuorittu 1.9g0.9kcal0g0.1g0g0.1g
Viinirypäle, keskiarvo, kivetön, vihreä/tumma 2.1g1.6kcal0g0.3g0g0g
Tomusokeri 1dl=60g0.2g0.7kcal0g0.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana93g190kcal4g28.4g6.2g0.4g
Valittu annoskoko47g95kcal2g14.2g3.1g0.2g
Annoskoko puolitettuna23g47kcal1g7.1g1.6g0.1g
Arvot/100g100g203kcal4.3g30.5g6.7g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=122759