Valkosipulikeitto

Kuori sipulit ja pilko( 2 kpl) ja valkosipulit (2 kpl) jätä kynnet kokonaisiksi.

Kuullota oliiviöljyssä sipuleita, lisää vehnäjauhot kuullota vielä hetki.

Lisää kasvisliemi, timjami ja persilja silputtuna.

Anna keiton kiehua kohtalaisella lämmöllä, kunnes valkosipulit ovat pehmeät, noin 1/2 tuntia.

Lisää juusto ja anna sen sulaa.

Soseuta keitto.

Jos timjami tuntuu liian voimakkaan, lisää ripaus sokeria.

Annos noin 200 gr

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 333 grammaa

Gerdrin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)7g1.9kcal0.1g0.3g0g0.1g
Valkosipuli 3.5g3.8kcal0.3g0.6g0g0.1g
Oliiviöljy 1rkl, annos 13.5g1g8.4kcal0g0g1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1.4g4.8kcal0.1g1g0g0g
Koskenlaskija perinteinen (Valio), annos 83.3g3.5g10kcal0.7g0g0.8g0g
Timjami 0.1g0.3kcal0g0g0g0g
Persilja 2.1g0.6kcal0g0g0g0.2g
Kasvisliemi fond du chef (Knorr), annos 100g28g34kcal0.7g1.7g2.5g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana94g127kcal3.8g7.2g8.6g1.6g
Valittu annoskoko47g64kcal1.9g3.6g4.3g0.8g
Annoskoko puolitettuna23g32kcal1g1.8g2.2g0.4g
Arvot/100g100g136kcal4.1g7.7g9.2g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=227122