Mustikkakukko eli Rättänä

1. Voitele matala piirasvuoka.

2.Sekoita huoneenlämpöinen rasva ja sokeri hyvin keskenään.

(Voit vaahdottaakin)
3. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinaan.

4. Taputtele n. 3/4 osaa taikinasta vuoan pohjalle.

5. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada vuokaan taikinan päälle.

6. Taputtele loppu taikina jauhotetulla pöydällä joko yhtenäiseksi levyksi tai pienemmiksi pyörylöiksi.

7. Aseta levyt taikinan päälle.

8. Paista uunin alaosassa 200 asteessa n. puoli tuntia.

9. Tarjoa jäätelön tai kermavaahdon kera

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 115 grammaa

Helima
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 80% keskiarvo83g592kcal0.3g0.2g66.7g0g
Sokeri 57g230kcal0g56.7g0g0g
Ruisjauho (Myllynparas), annos 60g167g509kcal16.2g102.2g3.3g24.2g
Leivinjauhe 1.7g2.9kcal0.1g0.6g0g0g
Mustikka metsä- 120g53kcal0.6g7.7g0.7g4g
Sokeri28g114kcal0g28g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 3.3g11kcal0g2.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana920g3024kcal34.4g396.2g141.4g56.4g
Valittu annoskoko460g1512kcal17.2g198.1g70.7g28.2g
Annoskoko puolitettuna230g756kcal8.6g99.1g35.4g14.1g
Arvot/100g100g329kcal3.7g43.1g15.4g6.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=296906