Omenapiirakka

Ainekset:
margariinia voiteluun
1,25 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1,25 dl piimää
0,25 dl öljyä
Päälle:
2 isoa omenaa
1 tl kanelia
1-2 rkl sokeria

Voitele paistovuoka (läpim. 22-25 cm).
Sekoita kuivat ainekset keskenään kulhossa.

Lisää joukkoon piimä ja öljy.

Sekoita taikinaa mahdollisimman vähän.

Levitä taikina vuokaan.

Kuori omenat ja poista siemenkodat.

Lohko omenat.

Lado ne taikinan päälle ja ripottele sitten kanelia ja sokeria.

Paista uunin keskiosassa 20-25 min 225 asteessa

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 115 grammaa

Sannimaiji
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 60%, rainbow/pirkka/eldorado 17g89kcal0.1g0.1g10g0g
Sokeri 71g287kcal0g70.7g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 108g371kcal11g75.7g1.3g3.8g
Piimä, rasvaton, Gefilus (Valio)83g27kcal2.5g3.9g0g0g
Rypsiöljy 15g132kcal0g0g15g0g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 166g59kcal0.3g11.8g0.1g3.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana920g1931kcal27.8g324.4g52.8g14.2g
Valittu annoskoko460g966kcal13.9g162.2g26.4g7.1g
Annoskoko puolitettuna230g483kcal7g81.1g13.2g3.6g
Arvot/100g100g210kcal3g35.3g5.7g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=83247