Lihapullapastakeitto

Tee ensin lihapullat: vatkaa munien rakenne rikki, raasta yhden appelsiinin kuori joukkoon, lisää suolaa, pippuria, puristettu valkosipuli ja kuivattuja yrttejä.

Pyörittele pikkuruisia pullia ja kypsennä ne uunipellillä.

- Mikäli lihapullataikuna tuntuu liian "löysältä", lisää murustettua kuivaa leipää tai 2 rkl. korppujauhoja.

Valmista keitto: Kuumenna tilkka oliiviöljyä kattilassa, hauduta siinä sipulia ja valkosipulia.

Lisää ihan pieniksi kuutioitu varsiselleri ja porkkanat.

- Sen jälkeen vesi, tomaattipure ja linssit, jotka saavat kypsyä lähikypsiksi.

- Lisää tumma pasta ja kun se on noin puolikypsää, lisää parsakaalin kukinnot.

- Kun keitto on valmista, lisää kypsät lihapullat ja tarkista maku.

Mausta tilkalla lihafondia ja halutessasi mm. basilicalla, kuivatulla ruohosipulilla ja mustapippurilla.

Tarjoillessa voit vielä lisätä keittolautasen päälle tuoretta basilicaa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 526 grammaa

Saaramaaria
AineksetMääräEnergiaPHRK
Makarooni, tumma, keitetty (Myllyn paras), annos 100g44g59kcal2.3g11.1g0.5g1g
Jauheliha, naudanpaisti, rasvaa 5 % 73g94kcal15.1g0g3.6g0g
Oliiviöljy 3.9g35kcal0g0g3.9g0g
Sipuli (kuorittu)15g3.9kcal0.2g0.7g0g0.2g
Varsiselleri, lehtiselleri, raaka15g1.6kcal0.2g0.2g0g0.1g
Porkkana, keskikokoinen 65g19g5.3kcal0.1g1.1g0g0.5g
Parsakaali, keitetty, suolaa 22g7.6kcal1g0.4g0.1g0.5g
Vesi219g0kcal0g0g0g0g
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 15g46kcal3.6g6.7g0.3g1.3g
Kananmuna kuoreton 16g23kcal2g0g1.6g0g
Tomaattipure, Eldorado, 1prk20g8kcal0.3g1.6g0g1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana921g567kcal49.6g43.6g20g9.2g
Valittu annoskoko460g284kcal24.8g21.8g10g4.6g
Annoskoko puolitettuna230g142kcal12.4g10.9g5g2.3g
Arvot/100g100g62kcal5.4g4.7g2.2g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=96390