Mustikkakukko eli Rättänä

1. Voitele matala piirasvuoka.

2.Sekoita huoneenlämpöinen rasva ja sokeri hyvin keskenään.

(Voit vaahdottaakin)
3. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinaan.

4. Taputtele n. 3/4 osaa taikinasta vuoan pohjalle.

5. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada vuokaan taikinan päälle.

6. Taputtele loppu taikina jauhotetulla pöydällä joko yhtenäiseksi levyksi tai pienemmiksi pyörylöiksi.

7. Aseta levyt taikinan päälle.

8. Paista uunin alaosassa 200 asteessa n. puoli tuntia.

9. Tarjoa jäätelön tai kermavaahdon kera

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 115 grammaa

Helima
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 80% keskiarvo834g5921kcal2.5g1.7g667.2g0g
Sokeri 567g2302kcal0g566.5g0g0g
Ruisjauho (Myllynparas), annos 60g1668g5087kcal161.8g1022.4g33.4g241.8g
Leivinjauhe 17g29kcal0.9g6.3g0g0.1g
Mustikka metsä- 1201g529kcal6g76.9g7.2g39.6g
Sokeri280g1138kcal0g279.9g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 33g112kcal0g27.2g0g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9200g30234kcal342.4g3961.8g1415.6g564g
Valittu annoskoko4600g15117kcal171.2g1980.9g707.8g282g
Annoskoko puolitettuna2300g7559kcal85.6g990.5g353.9g141g
Arvot/100g100g329kcal3.7g43.1g15.4g6.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=296906