Vadelmainen mutakakku

Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi, lisää jauhot.

Sulata voi kattilassa, nosta pois levyltä ja lisää joukkoon paloiteltu suklaa, anna suklaan sulaa joukkoon.

Lisää voi-suklaaseokseen 1 rkl vettä, sekoita tasaiseksi.

Yhdistä keltuais-sokerivaahto ja suklaaseos.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Sekoita 1/3 osa valkuaisvaahdosta hyvin muun taikinan joukkoon ja jäljelle jäävä osuus varovasti nostellen.

Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun, halkaisijaltaan 18 cm irtopohjavuokaan.

Työnnä kakun keskiosaan taikinan sisään vadelmia.

Paista uunin alimmalla ritilätasolla 200 asteessa puolisen tuntia.

Irroita jäähtynyt kakku vuoastaan.

Sihtaa pinnalle tomusokeria, koristele vadelmilla.

Tämä kakku kaipaa seurakseen vaniljajäätelöä, vaniljavaahtoa tai vaniljakastiketta.

Lähde: Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 48 grammaa

Saapas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vadelma 400g164kcal4g16.4g3.2g14.8g
Voi 520g3772kcal6.2g2.1g422.8g0g
Suklaa tumma 1600g8264kcal62.4g852.2g496g84.8g
Vehnäjauho puolikarkea 280g961kcal28.5g196g3.4g9.8g
Sokeri 600g2435kcal0g599.4g0g0g
Kananmuna kuoreton 1200g1712kcal150g3.6g123g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9200g34617kcal502.2g3339.4g2096.8g218.8g
Valittu annoskoko4600g17309kcal251.1g1669.7g1048.4g109.4g
Annoskoko puolitettuna2300g8654kcal125.6g834.9g524.2g54.7g
Arvot/100g100g376kcal5.5g36.3g22.8g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=69353