Omenapiirakka

Ainekset:
margariinia voiteluun
1,25 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1,25 dl piimää
0,25 dl öljyä
Päälle:
2 isoa omenaa
1 tl kanelia
1-2 rkl sokeria

Voitele paistovuoka (läpim. 22-25 cm).
Sekoita kuivat ainekset keskenään kulhossa.

Lisää joukkoon piimä ja öljy.

Sekoita taikinaa mahdollisimman vähän.

Levitä taikina vuokaan.

Kuori omenat ja poista siemenkodat.

Lohko omenat.

Lado ne taikinan päälle ja ripottele sitten kanelia ja sokeria.

Paista uunin keskiosassa 20-25 min 225 asteessa

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 115 grammaa

Sannimaiji
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 60%, rainbow/pirkka/eldorado 166g894kcal1.5g1.2g99.8g0g
Sokeri 707g2871kcal0g706.6g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1081g3710kcal110.2g756.9g13g37.8g
Piimä, rasvaton, Gefilus (Valio)832g266kcal25g39.1g0g0g
Rypsiöljy 150g1324kcal0g0g149.7g0g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 1664g592kcal2.7g118.3g1.5g33.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9200g19314kcal278.8g3244.2g528g142.2g
Valittu annoskoko4600g9657kcal139.4g1622.1g264g71.1g
Annoskoko puolitettuna2300g4829kcal69.7g811.1g132g35.6g
Arvot/100g100g210kcal3g35.3g5.7g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=83247