Anihain pika valkosipulinen tomaattikeitto

Pilko valkosipulit(3kpl) ohuiksi viipaleiksi.

Lämmitä oivariini kattilassa(ei ruskeaksi asti).

Kuulota valkosipuleita hetki oivariinissa.

Mitä kauemmin kuulotat sen vähemmän valkosipuli keitossa maistuu.

Älä anna valkosipuleiden ruskistua reunoilta.

Lisää loput ainekset.

Anna keiton kiehua miedolla lämmöllä kannen alla n.30min.

Tarjoile tuoreen pantongin, raejuuston, fraichen tai vaikkapa krutonkien kera.

Keitto on parhaimmillaan seuraavina päivinä, kun maut ovat saaneet pyöristyä jääkaapissa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 329 grammaa

Anihai
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oivariini vähärasvaisempi (Valio), annos 5g47g257kcal0.5g0.5g28g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g21g22kcal1.7g3.4g0.1g0.4g
Vehnäjauho puolikarkea 70g241kcal7.1g49.1g0.8g2.5g
Mustapippuri 4.7g13kcal0.5g1.8g0.2g1.2g
Tomaattimurska 3505g1030kcal19.6g185.8g7g66.6g
Ruokakerma kevyt 4% (Rainbow), annos 200g467g280kcal4.2g24.3g18.7g1.4g
Aromisuola/yrttisuola suolapitoisuus 71 % 19g13kcal0.2g2.1g0.2g0.7g
Tabasco chipotle (Mc ilhenny), annos 5g0.7g0.3kcal0g0.1g0g0g
Ruokasuola jodioitu 4.7g0.1kcal0g0g0g0g
Vesi467g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9212g3713kcal67.6g534.2g110g145.6g
Valittu annoskoko4606g1857kcal33.8g267.1g55g72.8g
Annoskoko puolitettuna2303g928kcal16.9g133.6g27.5g36.4g
Arvot/100g100g40kcal0.7g5.8g1.2g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=343928