Pasha

Valuta rahkasta neste pois.

1. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi.

2. Vatkaa kerma vaahdoksi.

3. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi,
kananmunan keltuaiset lisätään yksitellen.

Lisää voi, sokeri ja keltuaisvaahtoon hyvin sekoittaen huoneen lämpöinen rahka.

Lisää vaniljasokeria, mantelirouhe ja marmeladi, sekoita.

Lisää kerma- ja valkuaisvaahto.

Seos laitetaan kovettumaan sideharsolla vuorattuun pashamuottiin.

Valutetaan jääkaapissa 1-2 päivää.

Valuneen liemen voi käyttää pulla- tai kulitsataikinan liemenä.

Valutettu pasha kumotaan kauniille vadille ja koristellaan munanmuotoisilla raekaramelleillä, tai laita pashan päälle ruusun kukka ja/ tai punainen pääsiäistuohus.

Lautaselle mantelilastuja.

Pasha nautitaan kulitsaviipaleiden tai pullapitkoviipaleiden päällä.

Reseptistä tulee n. 45 annosta ja yksi annos painaa n. 32 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rahka, valio1580g1027kcal158g66.4g4.7g0g
Voi 632g4585kcal7.5g2.5g513.9g0g
Sokeri 537g2181kcal0g536.7g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl632g2149kcal12.6g19g221.2g0g
Mantelirouhe, 1 rkl379g2192kcal80g20.1g191.5g44g
Kananmuna kuoreton 348g496kcal43.5g1g35.6g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g25g101kcal0g25g0g0g
Kevyt appelsiinimarmeladi (Den gamle fabrik), annos 10g474g569kcal2.4g142.2g2.4g2.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9216g26600kcal608g1625.8g1938.6g92.8g
Valittu annoskoko4608g13300kcal304g812.9g969.3g46.4g
Annoskoko puolitettuna2304g6650kcal152g406.5g484.7g23.2g
Arvot/100g100g289kcal6.6g17.6g21g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=116965