Kulitsa

Ohje Uskonviestissä 3/09:
Keltuaiset, 2 pientä munaa ja puolet sokerista vatkataan vaahdoksi.

Toinen vaahto valmistetaan lopuista sokerista ja pehmeästä voista.

Hiiva lisätään kädenlämpöiseen maitoon.

Vaahdot ja maito yhdistetään ja lisätään mausteet ja jauhot.

Taikinaa kohotetaan tunti.

Leivottua kulitsaa kohotetaan n. 1,5 tuntia.

Kulitsa voidellaan munalla, päälle mantelirouhetta.

Paistetaan 175 astetta 45 minuuttia - 1 tunti.

Tästä taikinasta tulee 2 kulitsaa, paistan ne irtopohja kakkuvuo'assa.

30 minuutin jälkeen kulitsat kannattaa peittää kostutetulla leivinpaperilla liian tummumisen estämiseksi.

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 36 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt793g365kcal25.4g38.1g11.9g0g
Hiiva 79g59kcal10.4g0.9g0.3g5.5g
Vehnäjauho, sunnuntai1903g6660kcal228.3g1351g40g57.1g
Keltuainen, 20g, annos 20g127g81kcal4.4g0.3g31.7g0g
Kananmuna kuoreton 190g271kcal23.8g0.6g19.5g0g
Voi 317g2301kcal3.8g1.3g257.8g0g
Sokeri 539g2188kcal0g538.6g0g0g
Suola, annos 3g10g0kcal0g0g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g16g49kcal1.7g9.5g1.1g4.4g
Rusinat (Rainbow) 1 pss317g1015kcal9.5g225.2g2.2g30.8g
Sekahedelmä, kuivattu 317g707kcal11g139.1g2.5g26.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9216g27392kcal636.6g4609.2g734g247.8g
Valittu annoskoko4608g13696kcal318.3g2304.6g367g123.9g
Annoskoko puolitettuna2304g6848kcal159.2g1152.3g183.5g62g
Arvot/100g100g297kcal6.9g50g8g2.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=116984