Tyrni-jogurttikakku

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Murenna kaurakeksit karkeaksi.

Lisää sulatettu rasva.

Painele kaurakeksimassa irtopohjavuoan pohjalle.

Vatkaa kerma vaahdoksi.

Lisää jogurtti, tyrnimehu ja sokeri.

Puserra vesi pois liivatelehdistä.

Kuumenna ruokalusikallinen vettä kattilassa ja sulata liivatelehdet.

Jäähdytä seosta hetki (2 min.).

Lisää hieman jäähtynyt liivateseos varovasti kerma-jogurttiseokseen.

Kaada seos varovasti keksipohjan pinnalle ja anna hyytyä jääkaapissa.

Kun kakku on alkanut hyytyä, noin 3 tuntia, valmista kiille.

Kuumenna tyrnimehu-vesiseosta kattilassa.

Lisää kiehuvaan nesteeseen hyytelösokeri.

Anna jäähtyä muutama minuutti ja kaada kiille varovasti kakun pinnalle.

Anna hyytyä yön yli.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 96 grammaa

Uulpu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Suklaapisarakeksi, 500g (Jyväshyvä), annos 5g603g2835kcal38g410.1g114.6g13.3g
Voi 201g1458kcal2.4g0.8g163.5g0g
Kuohukerma,valio,2dl804g2734kcal16.1g24.1g281.5g0g
Luonnonjogurtti a+, hyla (Valio), annos 100g804g483kcal32.2g40.2g20.1g0g
Tyrnimehu, makeuttamaton (Aten marja-aitta), annos 50g402g350kcal4.4g171.3g24.5g0g
Sokeri 503g2040kcal0g502.1g0g0g
Liivatelehti, gelatiini80g281kcal68.8g0g0.1g0g
Vesi60g0kcal0g0g0g0g
Tyrnimehu, makeuttamaton (Aten marja-aitta), annos 50g406g353kcal4.5g173g24.8g0g
Vesi402g0kcal0g0g0g0g
Hyytelösokeri Dan Sukker342g1333kcal0.1g331.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9216g23733kcal333g3306.2g1258.2g26.6g
Valittu annoskoko4608g11867kcal166.5g1653.1g629.1g13.3g
Annoskoko puolitettuna2304g5933kcal83.3g826.6g314.6g6.7g
Arvot/100g100g258kcal3.6g35.9g13.7g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=317734