Vadelmainen mutakakku

Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi, lisää jauhot.

Sulata voi kattilassa, nosta pois levyltä ja lisää joukkoon paloiteltu suklaa, anna suklaan sulaa joukkoon.

Lisää voi-suklaaseokseen 1 rkl vettä, sekoita tasaiseksi.

Yhdistä keltuais-sokerivaahto ja suklaaseos.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Sekoita 1/3 osa valkuaisvaahdosta hyvin muun taikinan joukkoon ja jäljelle jäävä osuus varovasti nostellen.

Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun, halkaisijaltaan 18 cm irtopohjavuokaan.

Työnnä kakun keskiosaan taikinan sisään vadelmia.

Paista uunin alimmalla ritilätasolla 200 asteessa puolisen tuntia.

Irroita jäähtynyt kakku vuoastaan.

Sihtaa pinnalle tomusokeria, koristele vadelmilla.

Tämä kakku kaipaa seurakseen vaniljajäätelöä, vaniljavaahtoa tai vaniljakastiketta.

Lähde: Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 48 grammaa

Saapas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vadelma 401g165kcal4g16.4g3.2g14.8g
Voi 521g3779kcal6.2g2.1g423.5g0g
Suklaa tumma 1603g8279kcal62.5g853.6g496.9g84.9g
Vehnäjauho puolikarkea 281g962kcal28.6g196.3g3.4g9.8g
Sokeri 601g2440kcal0g600.4g0g0g
Kananmuna kuoreton 1202g1715kcal150.3g3.6g123.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9216g34678kcal503.2g3344.8g2100.4g219g
Valittu annoskoko4608g17339kcal251.6g1672.4g1050.2g109.5g
Annoskoko puolitettuna2304g8669kcal125.8g836.2g525.1g54.8g
Arvot/100g100g376kcal5.5g36.3g22.8g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=69353