Mustikkakukko (Kevennys)

Sekoita huoneenlämpöinen margariini, hunaja, ruisjauho ja leivinjauhe keskenään.

Vaivaa taikinaksi käsin.

Kauli taikina leivinpaperin päällä tasaiseksi levyksi noin 0,5 cm paksuiseksi.

Käytä kaulitsemisessa ruisjauhoja apuna, jotta kaulin ei tartu kiinni taikinaan.

Paina tyhjällä vuoalla sopivan kokoinen kansi mustikoille.

Pyörittele mustikat hunajassa ja perunajauhoissa.

Laita mustikat voidellun vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi noin 3 cm paksuudelle.

Aseta taikinakansi mustikoiden päälle vuokaan ja paista uunissa 200c noin 25-35 minuuttia.

Anna vetäytyä pöydällä hetken ja tarjoile halutessasi vaniljakastikkeen tai jäätelön kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 154 grammaa

Samuelhovi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)75g286kcal0.4g4.9g30.1g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 83g252kcal7.2g45.9g1.6g11.5g
Leivinjauhe 3.8g6.6kcal0.2g1.4g0g0g
Hunaja 60g199kcal0.3g48.6g0g0g
Mustikka metsä- 226g99kcal1.1g14.4g1.4g7.4g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 14g48kcal0g11.7g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana924g1780kcal18.4g253.8g66.2g38.2g
Valittu annoskoko462g890kcal9.2g126.9g33.1g19.1g
Annoskoko puolitettuna231g445kcal4.6g63.5g16.6g9.6g
Arvot/100g100g193kcal2g27.5g7.2g4.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=282527