Kevyt kinkkupiirakka

Vaivaa pohjan aineet taikinaksi (jauhot, muna, tuorejuusto ja suola).

Jätä hieman jauhoja leipomiseen.

Kauli taikina ja tee esim.

iso, pyöreä piirakka (halk. 25-28cm).

Anna pohjan tasaantua viileässä täytteen valmistamisen ajan.

Leikkaa kinkku pieniksi paloiksi, sekä paprika ja sipuli pieniksi kuutioiksi.

Sipulin tilalla voi käyttää myös purjorenkaita.

Vatkaa munien rakenne rikki ja sekoita kaikki täytteen aineet keskenään.

Mausta maun mukaan suolalla, mustapippurilla ja yrttimausteseoksella.

Levitä täyte pohjan päälle ja kypsennä 225 asteessa 20-30 minuuttia, kunne piirakka on kullanruskea.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 154 grammaa

Tarjakin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 49g168kcal5g34.2g0.6g1.7g
Kananmuna kuoreton 21g30kcal2.6g0.1g2.1g0g
Tuorejuusto, rasvaa 13 % 38g63kcal2.8g1.5g4.9g1g
Ruokasuola jodioimaton vuorisuola 1.9g0kcal0g0g0g0g
Palvikinkku pirkka68g64kcal11.5g0.3g1.7g0g
Sipuli 21g6.3kcal0.3g1g0g0.4g
Paprika punainen 56g17kcal0.5g2.5g0.2g1.1g
Ananas, omassa liemessään 54g28kcal0.3g6g0g0.7g
Kananmuna kuoreton 41g59kcal5.2g0.1g4.2g0g
Ykkösmaito, rasvaa 1 % , d-vitamiinia 1ug 75g32kcal2.5g3.6g0.8g0g
Vehnäjauho puolikarkea 3.8g13kcal0.4g2.6g0g0.1g
Ruokasuola jodioimaton vuorisuola 0.4g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.4g1.1kcal0g0.1g0g0.1g
Emmental, punaleima 17%34g98kcal11.5g0g5.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana924g1156kcal85.2g104g40.4g10.2g
Valittu annoskoko462g578kcal42.6g52g20.2g5.1g
Annoskoko puolitettuna231g289kcal21.3g26g10.1g2.6g
Arvot/100g100g125kcal9.2g11.3g4.4g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=99965