Fetainen punajuurikeitto

Pilko esikeitetyt punajuuret ja kuori ja pilko perunat.

Kuori ja hienonna sipuli.

Kuumenna rasva kattilassa ja kuullota sipulit.

Lisää punajuuret ja perunat ja anna niiden pehmitä hetken.

Lisää vesi, liemikuutiot ja viinietikka (tai sitruunamehu).

Keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 20-30 minuuttia tai kunnes punajuuret ovat pehmeitä.

Mausta keitto ja lisää halutessasi joukkoon ranskankermaa n. 150 g.

Soseuta sauvasekoittimella.

Hienonna fetajuusto haarukalla ja sekoita joukkoon tai lisää fetapalat keittoon ennen soseuttamista.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 385 grammaa

Niinpaniin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri vakuumi 450g (El campo), annos 100g1080g335kcal9.8g77.8g1.5g0g
Peruna, keskikokoinen 60g480g288kcal7.2g62.4g0.5g4.3g
Sipuli (kuorittu)240g65kcal3.1g11.5g0.5g4.1g
Oliiviöljy 65g573kcal0g0g64.8g0g
Fond du chef kasvis (Knorr), annos 28g67g81kcal1.7g4g6g1g
Valkoviinietikka (Rajamäen)36g7.2kcal0g2.3g0g0g
Suola, annos 3g3.6g0kcal0g0g0g0g
Timjami, annos 3g7.2g15kcal0.7g1.9g0.5g2.7g
Mustapippuri, annos 1g2.4g5.5kcal0.3g0.9g0.1g0g
Feta, apetina classic (Arla), annos 100g240g624kcal36g0.5g52.8g0g
Vesi2399g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9240g3985kcal117.6g322.6g253.4g24.2g
Valittu annoskoko4620g1993kcal58.8g161.3g126.7g12.1g
Annoskoko puolitettuna2310g996kcal29.4g80.7g63.4g6.1g
Arvot/100g100g43kcal1.3g3.5g2.7g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=340850