Raparperitorttu ala Tuula

POHJA: voi, vehnäjauho, kaurahiutale, sokeri, leivinjauhe, kardemumma ja kananmunat.

Sulata rasva ja anna jäähtyä, Sekoita kuivat aineet ja lisää niihin rasva.

Lisää munat.

Levitä piirakkavuoka halk n. 27 cm. Paista 175 astetta n. 15 min.

RAPARPERIKOMPOTTI:
Kuori ja paloittele raparperi.

Pane raparperi ja sokeri (1 dl) kattilaan.

Keitä n. 5 min. kunnes raparperit ovat hajonneet.

Mausta kanelilla ja anna jäähtyä.

Levitä raparperikompotti jähtyneelle torttupohjalle.

Laita päälle esim.

vaniljakastiketta tai vaniljajäätelöä.

Koristele esim.

mansikoilla ja kinuskikastikkeella.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 103 grammaa

Eweliza
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 45g327kcal0.5g0.2g36.7g0g
Vehnäjauho puolikarkea 44g151kcal4.5g30.8g0.5g1.5g
Kunto Kaurahiutale (Nalle)16g51kcal2.4g7.4g1.2g2.8g
Sokeri 77g311kcal0g76.6g0g0g
Leivinjauhe 4.5g7.9kcal0.2g1.7g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g1.4g4.2kcal0.1g0.8g0.1g0.4g
Kananmuna kuoreton 50g71kcal6.2g0.1g5.1g0g
Raparperi 226g76kcal1.6g12.4g0.2g3.2g
Kaneli, jauhettu, annos 2g0.9g2.4kcal0g0.7g0g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana927g2002kcal31g261.4g87.6g16.8g
Valittu annoskoko464g1001kcal15.5g130.7g43.8g8.4g
Annoskoko puolitettuna232g501kcal7.8g65.4g21.9g4.2g
Arvot/100g100g216kcal3.3g28.2g9.4g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=293595