Sunnuntain linssikeitto

5 dl vihreitä linssejä
1,5 l vettä
2 tl oliiviöljyä
2 silputtua sipulia
2 hienonnettu valkosipulinkynttä
150 g pinaattia
1 tl raastettua sitruunankuorta
1 kasvisliemikuutio
pippuria
anista

Huuhtele linssit ja liota niitä tarvittaessa.

Kuullota sipulia, valkosipulia ja hyppysellistä anista öljyssä pari minuuttia.

Lisää linssit ja liemikuutio, sitten vesi.

Keitä kannen alla 15 minuuttia.

Mausta sitruunankuorella ja pippurilla.

Lisää viimeiseksi pinaatti.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 530 grammaa

Sannimaiji
AineksetMääräEnergiaPHRK
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 88g279kcal21.3g40g1.7g7.8g
Vesi, vesijohtovesi 328g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 2.2g19kcal0g0g2.2g0g
Sipuli 13g4kcal0.2g0.6g0g0.2g
Pinaatti 33g4.4kcal0.5g0.1g0.1g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana927g613kcal44g81.4g8g16.8g
Valittu annoskoko464g306kcal22g40.7g4g8.4g
Annoskoko puolitettuna232g153kcal11g20.4g2g4.2g
Arvot/100g100g66kcal4.7g8.8g0.9g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=120385