Rahka-raparperipiirakka

Rahka-raparperipiirakka

Pohja
O.5 dl pullomargariiniä
1dl rasvaton maito
1 kananmuna
1dl sokeria
2dl sunnuntai vehnäjauhoja
1.5dl kauraryyniä
1tl vaniljasokeria
1tl leivinjauhetta
Päälle: 135g raparperipaloja tai marjoja ym.
Rahkaseos:
1dl rahkaa
1dl rasvaton maito
0.5dl fruktoosi tai sokeri
1 kananmuna
1tl vaniljasokeria

Sekoita taikinaa varten rasva, maito, ja muna.

Lisää sokeri ja jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja vaniljasokeri.

Levitä taikina voidellun ja korppujauhotetun vuoan pohjalle ja reunoille.

Paista pohjaa ensin 200-asteisen uunin keskitasolla 10 min. Levitä puolikypsän piirakkapohjan päälle rahkaseos ja raparperipalat.

Jatka paistamista n.20-30min kauniin väriseksi.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 58 grammaa

Mummeli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Flora culinesse (Unilever), annos 500g249g1645kcal0g0g184.4g0g
Rasvaton maito, laktoositon maitojuoma, d-vitamiinia 1ug 498g133kcal16.4g15.5g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu314g396kcal34.5g0.9g28.3g0g
Sokeri 498g2023kcal0g497.9g0g0g
Vehnäjauho, sunnuntai548g1919kcal65.8g389.2g11.5g16.4g
Kaurahiutaleet elovena plus (Raisio)299g1106kcal41.9g164.5g23.9g32.9g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g25g100kcal0g24.7g0g0g
Leivinjauhe25g44kcal1.3g9.4g0g0.1g
Raparperi, tuore673g209kcal4.7g37g0.7g9.4g
Maitorahka, maustamaton laktoositon 0,3% (Valio ) 250g498g324kcal54.8g20.9g1.5g0g
Rasvaton maito, laktoositon maitojuoma, d-vitamiinia 1ug 498g133kcal16.4g15.5g0g0g
Fruktoosi174g698kcal0g174.4g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu314g396kcal34.5g0.9g28.3g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g25g100kcal0g24.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9280g18446kcal540.6g2751g557.2g117.6g
Valittu annoskoko4640g9223kcal270.3g1375.5g278.6g58.8g
Annoskoko puolitettuna2320g4611kcal135.2g687.8g139.3g29.4g
Arvot/100g100g199kcal5.8g29.6g6g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=71316