Sienikastike

1 l kanttarelleja, suppilovahveroita tai tuoreita herkkusieniä
1 iso sipuli tai pieni purjo
1-2 rkl voita
2 valkosipulin kynttä 2 rkl silputtua tilliä
2 dl kermaa
(100 g kinkkua tai kylmäsavulohta)

Silppua sienet ja sipuli, hauduta ne voin kanssa.

Lisää murskattu valkosipuli ja tillisilppu.

Keittele kymmenisen minuuttia.

Lisää kerma ja anna kiehua, kunnes kastike on sopivan sakea.

Suikaloitu kirjolohi tai kuutioitu kinkku tekevät terää sienikastikkeelle.

Lisää ne lähes valmiiseen kastikkeeseen.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 129 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kanttarelli, tuore, annos 100g2694g647kcal48.5g80.8g13.5g51.2g
Sipuli 898g272kcal11.2g43.1g1.8g15.3g
Voi, 1 tl, 5 g135g983kcal1.3g1.3g107.7g0g
Valkosipuli 90g97kcal7.1g14.6g0.5g1.9g
Kylmäsavulohi (Ica), annos 100g673g1414kcal154.9g0g87.5g0g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)154g247kcal4.2g4.2g23.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9288g7320kcal454.4g288g468.4g136.8g
Valittu annoskoko4644g3660kcal227.2g144g234.2g68.4g
Annoskoko puolitettuna2322g1830kcal113.6g72g117.1g34.2g
Arvot/100g100g79kcal4.9g3.1g5g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=135573