Valkosuklaamansikkajäädyke

Nosta mansikat kattilaan sokerin kanssa ja anna kuumentua niin, että sokeri liukenee ja mansikat hieman pehmenee.

Ota mansikat pois kattilasta.

Kiehauta kerma ja siirrä kattila syrjään.

Lisää joukkoon paloiteltu valkosuklaa ja sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut.

Sekoita hieman jäähtyneeseen suklaaseokseen mansikat.

Pehmennä ja sekoita jäätelö tasaiseksi.

Vuoraa suorakaiteenmuotoinen kakkuvuoka kelmulla.

Aseta pohjalle suklaa-mansikkaseos ja levitä päälle pehmeä jäätelö.

Peittele vuoan reunojen yli jääneellä kelmulla.

Pakasta yön yli.

Nosta huoneenlämpöön puolisen tuntia ennen tarjoamista.

Kumoa vadille ja koristele mansikoilla.

Mansikoiden sijasta voit käyttää muitakin marjoja.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 129 grammaa

Vilikki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 108g438kcal0g107.7g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl449g1527kcal9g13.5g157.2g0g
Valkosuklaa panda, levy 130g584g3264kcal49g321.1g198.5g0g
Vanilja hyla kevyt (Valio), annos 100g2380g3333kcal83.3g499.9g107.1g4.8g
Mansikka,pakaste Rainbow1123g393kcal5.6g78.6g5.6g21.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9288g17908kcal293.8g2041.6g936.8g52.2g
Valittu annoskoko4644g8954kcal146.9g1020.8g468.4g26.1g
Annoskoko puolitettuna2322g4477kcal73.5g510.4g234.2g13.1g
Arvot/100g100g193kcal3.2g22g10.1g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=148100