Raikas kevätkakku

Pohja:
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi seos muna-sokerivaahtoon.

Paista 175-asteessa n.30 min.
Kumoa hieman jäähtyneenä, leikkaa 3 osaan.

Täyte:
1 pkt (350gr) Pirkka-raparperisosetta
1 prk maustettua rahkaa, sitruuna

Sekoita keskenään, täytteessä voi lisäksi käyttää tuoreita mansikoita viipaloituna.

Kostutus:
1 3/4 dl vettä
2 rkl sitruunamehua

Kuorrutus:
vajaa prk kevytvispiä vaahdotettuna
Kiivi
Viinirypäleitä
Sitruunamelissaa

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Vespatar
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna keitetty, keskikoko 55g768g1099kcal96g2.3g79.1g0g
Sokeri447g1815kcal0g446.5g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 342g1174kcal34.9g239.6g4.1g12g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 122g409kcal0.1g99.7g0.1g1.7g
Leivinjauhe 18g31kcal0.9g6.6g0g0.1g
Raparperisose (Pirkka), annos 60g1222g1833kcal6.1g440g3.7g0g
Valio maustettu rahka, sitruuna, hyla 200 g611g978kcal44g97.8g42.8g0g
Kerma, vispikerma, kevyt, rasvaa 25 % 698g1792kcal9.1g21g188.6g0g
Kiivi kuorittu 192g90kcal0g13.6g1.2g5.2g
Viinirypäle, keskiarvo, kivetön, vihreä/tumma 210g155kcal1.6g32.5g0.8g2.3g
Tomusokeri 1dl=60g18g70kcal0g17.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9296g18891kcal385.4g2834.2g640.8g42.6g
Valittu annoskoko4648g9446kcal192.7g1417.1g320.4g21.3g
Annoskoko puolitettuna2324g4723kcal96.4g708.6g160.2g10.7g
Arvot/100g100g203kcal4.1g30.5g6.9g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=122759