Rahkapiirakka aprikoosimarmeladilla

1. Pullataikina: Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja lisää 1 dl sokeria, suola, kardemumma ja yksi muna.

Vatkaa joukkoon puolet jauhoista, lisää rasva ja loput jauhot ja alusta taikinaksi.

2. Kauli taikina levyksi leivinpaperin päällä ja nosta uunipannulle sekä kohota lämpimässä peiteltynä noin 40 min.

3. Valmista täyte riko 2 munaa kulhoon ja vatkaa rakenne rikki, sekoita rahka, kerma ja 1,5 dl sokeria joukkoon ja mausta 2 rkl:lla sitruunamehua.

4. Painele kohonnutta taikinaa niin, että reunat nousevat ja levitä marmeladi taikinalevylle.

5. Levitä rahkaseos tasaisesti marmeladin päälle.

6. Voitele reunat munalla ja paista piirakkaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.

(Resepti Yhteishyvä maaliskuu 2013)

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 93 grammaa

Helena45
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen60g20kcal2g2.9g0g0g
Hiiva 5g3.7kcal0.7g0.1g0g0.3g
Sokeri 42g172kcal0g42.3g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g1g3.1kcal0.1g0.6g0.1g0.3g
Suola, annos 3g0.5g0kcal0g0g0g0g
Kananmuna kuoreton 33g47kcal4.1g0.1g3.4g0g
Vehnäjauho puolikarkea 104g355kcal10.6g72.5g1.2g3.6g
Sunnuntai margariini (Raisio), annos 15g15g108kcal0.1g0.1g11.9g0g
Aprikoosimarmeladi (Saarioinen)60g114kcal0.2g27.5g0g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki100g56kcal8.5g5g0.2g0g
Flora ruoka kevyt & paksu40g24kcal0.4g1.8g1.6g0g
Sitruunamehu, laimentamaton6g1.3kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana930g1805kcal53.4g306g36.8g8.4g
Valittu annoskoko465g903kcal26.7g153g18.4g4.2g
Annoskoko puolitettuna233g451kcal13.4g76.5g9.2g2.1g
Arvot/100g100g194kcal5.7g32.9g4g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=345817