Hunajainen omena-pähkinämuffinssi

Huom: Pähkinät mitataan rouhittuna! (ainesosissa ei ollut tätä vaihtoehtoa.) Muutkin pähkinät kuin hasselpähkinät käyvät.

Omenan (1-2 kpl) sijaan voi käyttää myös banaania.

--
Vaahdota margariini ja hunaja.

Lisää joukkoon munat yksitellen hyvin vatkaten.

Sekoita taikinaan jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.

Lisää lopuksi pähkinät ja pienet banaani- tai omenakuutiot varovasti sekoittaen.

Lusikoi taikina muffinssivuokiin ja paista 175 asteessa 40–50 minuuttia.

Resepti alunperin Suomen Mehiläishoitajain Liiton sivuilta.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 133 grammaa

Ksp
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 80 % laktoositon 44g306kcal0.3g0g34.5g0g
Hunaja 82g270kcal0.4g66g0g0g
Kananmuna kuoreton 64g92kcal8g0.2g6.6g0g
Vehnäjauho puolikarkea 76g260kcal7.7g53.1g0.9g2.7g
Leivinjauhe 5.8g10kcal0.3g2.2g0g0g
Hasselpähkinä 19g122kcal2.7g0.6g11.6g3.3g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 175g62kcal0.3g12.5g0.2g3.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana931g2246kcal39.4g269.2g107.6g19g
Valittu annoskoko466g1123kcal19.7g134.6g53.8g9.5g
Annoskoko puolitettuna233g562kcal9.9g67.3g26.9g4.8g
Arvot/100g100g241kcal4.2g28.9g11.6g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=101623