Basillika perunavohvelit

Keitä perunat kuorineen kypsiksi ja jäähdytä ne.
Kuori perunat ja raasta perunat karkeaksi raasteeksi.

Sulata rasva ja lisää se perunaraasteen joukkoon.

Sekoita seos tasaiseksi.

Surauta sipuli sauvasekoittimella mössöksi.

Hienonna basilika ja valkosipulit.

Lisää perunaseokseen maito, jauhot, suola, valkosipuli, basilika ja sipulimurska.

Rouhi joukkoon reippaasti mustapippuria.

Hämmennä taikina hyvin tasaiseksi massaksi.

Kuumenna ja voitele vohvelirauta.

Levitä reilun desilitran verran taikinaa raudalle ja kypsennä kullankeltaisiksi.

(Jos vohvelit pysyvät huonosti koossa, lisää hiukan vehnäjauhoa)

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 291 grammaa

Seregi85
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g2282g1369kcal34.2g296.7g2.3g20.5g
Voi 342g2484kcal4.1g1.4g278.3g0g
Sipuli (kuorittu)228g62kcal3g11g0.5g3.9g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen913g301kcal30.1g44.7g0g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 342g1130kcal6.8g10.3g119.8g0g
Vehnäjauho puolikarkea 445g1527kcal45.4g311.5g5.3g15.6g
Suola, annos 3g11g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 91g99kcal7.2g14.9g0.5g1.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9312g13944kcal261.6g1381g813.4g83.8g
Valittu annoskoko4656g6972kcal130.8g690.5g406.7g41.9g
Annoskoko puolitettuna2328g3486kcal65.4g345.3g203.4g21g
Arvot/100g100g150kcal2.8g14.8g8.7g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=254258