Gluteeniton tiikerikakku

Voitele ja jauhota vuoka.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Sekoita kuivat aineet keskenään (paitsi ei kaakaojauhetta).

Lisää taikinaan kuivat aineet, voi ja jogurtti.

Ota taikinasta kulhoon noin kolmasosa ja sekoita siihen kaakaojauhe.

Kaada vuoan pohjalle puolet vaaleasta taikinasta, lisää päälle tumma taikina ja loput vaaleasta taikinasta.

Pistele haarukalla taikinaa muutaman kerran, jotta taikinakerrokset menevät sekaisin.

Paista 175 C alatasolla noin 40-45 minuuttia.

Tarkista kypsyys esim.

hammastikulla.

Jos tikku tulee ulos kuivana, kakku on valmis.

Lähde: Arla ingman

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 97 grammaa

Nalanna
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 599g4253kcal4.5g2.4g479g0g
Sokeri 848g3443kcal0g847.3g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu1086g1368kcal119.4g3.3g97.7g0g
Leivinjauhe 40g70kcal2.1g15.1g0g0.2g
Gluteeniton jauhoseos (sunnuntai), 1dl=60g1597g5588kcal55.9g1293.2g16g47.9g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g40g160kcal0g39.5g0g0g
Jogurtti, turkkilainen/kreikkalainen, rasvaa 10 % 399g491kcal15.9g17.2g40.1g0g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 48g177kcal8.9g5.3g10.4g14.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9312g31099kcal413.4g4446.6g1286.4g125.4g
Valittu annoskoko4656g15549kcal206.7g2223.3g643.2g62.7g
Annoskoko puolitettuna2328g7775kcal103.4g1111.7g321.6g31.4g
Arvot/100g100g334kcal4.4g47.8g13.8g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=420822