Valkosipulikeitto

Kuori sipulit ja pilko( 2 kpl) ja valkosipulit (2 kpl) jätä kynnet kokonaisiksi.

Kuullota oliiviöljyssä sipuleita, lisää vehnäjauhot kuullota vielä hetki.

Lisää kasvisliemi, timjami ja persilja silputtuna.

Anna keiton kiehua kohtalaisella lämmöllä, kunnes valkosipulit ovat pehmeät, noin 1/2 tuntia.

Lisää juusto ja anna sen sulaa.

Soseuta keitto.

Jos timjami tuntuu liian voimakkaan, lisää ripaus sokeria.

Annos noin 200 gr

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 333 grammaa

Gerdrin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)701g189kcal9.1g33.7g1.4g11.9g
Valkosipuli 351g380kcal27.7g57.1g2.1g7.4g
Oliiviöljy 1rkl, annos 13.5g95g837kcal0g0g94.6g0g
Vehnäjauho puolikarkea 140g481kcal14.3g98.1g1.7g4.9g
Koskenlaskija perinteinen (Valio), annos 83.3g351g982kcal66.6g0.1g77.1g0g
Timjami 11g30kcal1g2.8g0.8g3.9g
Persilja 210g58kcal2.9g2.3g0.4g16.8g
Kasvisliemi fond du chef (Knorr), annos 100g2804g3365kcal70.1g168.3g252.4g42.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9324g12641kcal383.4g724.8g861g174g
Valittu annoskoko4662g6320kcal191.7g362.4g430.5g87g
Annoskoko puolitettuna2331g3160kcal95.9g181.2g215.3g43.5g
Arvot/100g100g136kcal4.1g7.8g9.2g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=227122