Grahamsämpyläsolmut

Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen.

Lisää suola, siirappi ja grahamjauhot.

Anna turvota noin 5 min. alusta taikina erikoisvehnäjauhoilla, lisää alustuksen loppupuolella rasva.

Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi peitettynä lämpimässä paikassa.

Leivo kohonneesta taikinasta sormen paksuisia tankoja (pituus n. 25 cm) ja tee niistä löysiä solmuja.

Kohota solmut hyvin peitettyinä.

Voitele maidolla ja koristele halutessasi unikonsiemenillä.

Paista 225 asteisen uunin keskitasolla 10-15 min.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 73 grammaa

Iiv86
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi1280g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 128g95kcal16.8g1.4g0.5g8.8g
Suola, annos 3g26g0kcal0g0g0g0g
Siirappi, tumma38g123kcal0g28.4g0g0g
Graham täysjyvävehnäjauho, Myllyn Paras (1dl=65g)1024g3277kcal141.3g593.9g32.8g128g
Erikoisvehnäjauho (Myllyn paras), annos 30g2048g7168kcal260.1g1423.4g41g67.6g
Voi, 1 tl, 5 g128g934kcal1.3g1.3g102.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9344g23195kcal839g4096.8g353.4g408.8g
Valittu annoskoko4672g11598kcal419.5g2048.4g176.7g204.4g
Annoskoko puolitettuna2336g5799kcal209.8g1024.2g88.4g102.2g
Arvot/100g100g248kcal9g43.8g3.8g4.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=143577