Tomaattikastike MUTTI

1. Kuullota hienonnettua sipulia ja valkosipuli pitkään öljyssä.

Vähintään 10 min matalalla lämmöllä öljyssä.

Rakennat makeuden.

(kastikkeen salaisuus sipulin hauduttamisessa ja tietenkin hyvä murska).

Sipulia ei missään nimessä saa ruskistaa!
2.Lisää mukaan sokeri ja tomaattimurskasta puolet.

Anna hautua 10min.

Makeutuu...lisää loppu murska ja vettä 2dl. Hauduta sekoittaen.

3. Pidä poreileva lämpö, jatka hauduttamista 15 min, ja lisää mahd.

punaviini.

Eli tuo happamuus kastikkeeseen.

Sekoita kokoajan.

4. Kun kastike on sakeaa, lisää suolaa ja mustapippuria myllystä.

Jos hifistelet, 2 palaa appelsiinin kuorta.

Mausta rohkeasti.

5. Ota kastike sivuun, sekoita joukkoon 0,5dl parasta neitsyt oliiviöljyä mitä saat.

Älä keitä enää.

Se tuo täyteläisyyden soosiin.

6. Ja sekoita kastike esim.

keitetyn spaghetin joukkoon heti kun pasta on valutettu.

Siis heti.

Ei päälle, vaan sekaisin!

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 146 grammaa

Sofisohvi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaattimurska, Polpa (Mutti parma), annos 400g3195g735kcal44.7g108.6g12.8g0g
Sipuli (kuorittu)399g108kcal5.2g19.2g0.8g6.8g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g64g66kcal5g10.4g0.4g1.3g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g479g4313kcal0g0g479.2g0g
Sokeri 16g65kcal0g16g0g0g
Punaviini 399g282kcal1.2g0.8g0g0g
Appelsiinin kuori, annos 100g120g116kcal1.8g29.9g0.2g12.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9344g11368kcal115.8g369.8g986.8g41.6g
Valittu annoskoko4672g5684kcal57.9g184.9g493.4g20.8g
Annoskoko puolitettuna2336g2842kcal29g92.5g246.7g10.4g
Arvot/100g100g122kcal1.2g4g10.6g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=412372