Ruis-omenapiirakka

Ohjeet

8 annosta

Sekoita keskenään pehmeä voi 100g, muna, 0,5 dl sokeria, hiutaleet 1,5dl vehnäjauho ja leivinjauhe.

Painele taikina voideltuun pyöreään piirakkavuokaan jauhojen avulla.

Kuori ja viipaloi omenat ja levitä ne tasaisesti taikinan päälle.

Laittele "väleihin" omenasosetta.

Sulata voi 50g ja sekoita joukkoon sokeri 0,5dl ja hiutaleet 1,5dl.

Ripottele seos tasaisesti omenoiden päälle.

Paista piirakkaa 200 asteessa n. 25 min

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 73 grammaa

Pelina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, 60%, Rainbow639g3513kcal5.7g5.7g383.2g0g
Kananmuna kuoreton 351g501kcal43.9g1.1g36g0g
Vehnäjauho puolikarkea 623g2137kcal63.5g435.9g7.5g21.8g
Leivinjauhe 32g56kcal1.7g12.1g0g0.2g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 1277g455kcal2g90.8g1.1g25.5g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g26g102kcal0g25.3g0g0g
Omenasose makeuttamaton 287g217kcal0.9g48.9g0.3g4.4g
Margariini, 60%, Rainbow319g1756kcal2.9g2.9g191.6g0g
Sokeri 543g2204kcal0g542.3g0g0g
Ruishiutale 575g1699kcal50.3g298.9g14.4g79.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9344g25278kcal341.8g2927.8g1268.2g263.6g
Valittu annoskoko4672g12639kcal170.9g1463.9g634.1g131.8g
Annoskoko puolitettuna2336g6320kcal85.5g732g317.1g65.9g
Arvot/100g100g271kcal3.7g31.3g13.6g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=83324