Rukiiton täysjyväleipä

Sekoita ainekset lämpimään veteen.

Vähennä jauhoja jos haluat löysän taikinan.

Anna kohota.

LEIvo leipäset käsin tai löysasta takinast voit nostella lusikalla.

Ripottele päälle hieman vehnäjauhoja ja painele mataliksi leipäsiksi.

Anna kohota.

Pistele haarukalla ja paista 225/15-20 min.

Reseptistä tulee n. 36 annosta ja yksi annos painaa n. 117 grammaa

Elisademir

Elisademir sanoi...

Jos olet allerginen rukiille, tämä voi olla mahdollisuutesi. Tosin kuidun määrä ei kovin korkealle nouse

perjantai 30.03.2012 klo 13:43

AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi156g0kcal0g0g0g0g
Pellavansiemeniä (Pellavainen), annos 10g17g77kcal3.3g0.2g7g4.4g
Auringonkukansiemeniä, kuorittuja (Risetti), annos 500g17g95kcal3.8g3.3g8.3g1g
Siirappi 16g47kcal0g11.5g0g0g
Hiiva, 50g5.6g3.4kcal0.7g0.1g0g0g
Suola, annos 3g1.7g0kcal0g0g0g0g
Kaurahiutale56g189kcal7.8g31.2g3.7g2.6g
Grahamjauho 156g511kcal16.5g94.6g3.4g15.4g
Hiivaleipäjauho, Pouta, 1 dl45g151kcal6.2g28.5g1.4g2.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana936g2148kcal76.6g338.8g47.6g51.6g
Valittu annoskoko468g1074kcal38.3g169.4g23.8g25.8g
Annoskoko puolitettuna234g537kcal19.2g84.7g11.9g12.9g
Arvot/100g100g230kcal8.2g36.2g5.1g5.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=283286