Kesäkurpisakakku

Raasta kesäkurpisa.

Vatkaa kanamunat ja sokeri vaahdoksi.

Lisää kesäkurpitsa raasteeseen öljy ja sekoita joukkoon.

Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, sooda, pähkinärouhe, kaneli, vaniljasokeri ja rusinat keskenään.

Lisää lopuksi taikinaan.

Kaada taikina isoon kuivakakkuvuokaan.

Tai kahteen pitkänomaiseen vuokaan.

Paista 175 asteessa reilu tunti.

Pienennä kypsymisen loppuvaiheessa lämpöä 160 asteeseen jos kakkujen pinta uhkaa tummua liikaa.

Kakku sopii myös pakastettavaksi.

Säilyy myös ilman pakastusta pitkää ellei tule syödyksi :)

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 78 grammaa

Pakkasukko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna 50g(kpl)45g57kcal4.9g0.1g4g0g
Sokeri 76g310kcal0g76.2g0g0g
Rypsiöljy 54g476kcal0g0g53.8g0g
Kesäkurpitsa zucchini 120g22kcal0.7g3g0.5g0.8g
Vehnäjauho puolikarkea 108g369kcal11g75.4g1.3g3.8g
Leivinjauhe 3g5.3kcal0.2g1.1g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0.6g2.2kcal0g0.5g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g2.4g10kcal0g2.4g0g0g
Rusina 36g105kcal1g21.6g0.2g3.5g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g24g144kcal5.7g1.6g12.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana936g2997kcal47g363.8g145.4g16.2g
Valittu annoskoko468g1499kcal23.5g181.9g72.7g8.1g
Annoskoko puolitettuna234g749kcal11.8g91g36.4g4.1g
Arvot/100g100g320kcal5g38.9g15.5g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=310097