Oliivifetasämpylät

Sekoita siirappi ja suola lämpimään veteen.

Sekoita kuivahiiva osaan jauhoista ja nako veteen.

Vaivaa taikina loput jauhot hiljalleen lisäten.

Survo lopuksi paloitellut oliivit, auringonkukansiemenet, fetapaketti öljyineen sekä luraus juoksevaa margariinia sekaan ja tee taikina valmiiksi.

Anna nousta jonku aikaa liinan alla, pyörittele pellille ja paistele.

Taikinan voi myös laittaa yöksi jääkaappiin ja pyöritellä sämpylät pellille vasta aamusta.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 94 grammaa

Pedro79
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sämpyläjauho rouheinen, sunnuntai (65g)238g831kcal28.5g163.9g4.5g11.9g
Vesi, vesijohtovesi 150g0kcal0g0g0g0g
Apetina feta snack aurinkokuivattu tomaatti (Arla), annos 150g38g124kcal6g2.1g10.1g0g
Oliivi keskiarvo, kivetön, öljysäilötty, vihreä/musta 10g20kcal0.1g0.2g2g0.4g
Kuivahiiva, annos 11g2.8g10kcal1.2g1.1g0.2g0g
Siirappi 3.7g11kcal0g2.8g0g0g
Suola, annos 3g1.5g0kcal0g0g0g0g
Juokseva rypsiöljyvalmiste, Sunnuntai (Ravintoraisio)13g90kcal0g0g10g0g
Auringonkukansiemen 13g74kcal2.9g1.6g6.2g0.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana936g2320kcal77.4g343.4g66g26g
Valittu annoskoko468g1160kcal38.7g171.7g33g13g
Annoskoko puolitettuna234g580kcal19.4g85.9g16.5g6.5g
Arvot/100g100g248kcal8.3g36.7g7.1g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=212054