Lasagne

1. Täytteen valmistus: Pilko sipuli ja valkosipuli.

Kuullota tilkassa öljyä suurella pannulla.

Lisää jauheliha ja ruskista.

Lisää tomaattimurska ja mausteet (lihaliemikuutio(t), pippuri, basilika...) ja anna muhia hetken.

2. Valmista juustokastike: Laita kattilaan 5dl maitoa ja kuumenna lähes kiehuvaksi.

Lisää 200-300g juustoraastetta ja vatkaa tasaiseksi.

Lisää noin 2 rkl vehnäjauhoa kastikkeen suurustamiseksi.

HUOM! Juustoraaste kannattaa lisätä vähän kerrallaan kokoajan sekoittaen.

Lisää pippuria ja halutessasi muskottia mausteeksi.

3. Aloita lasagnen kasaaminen: Kaada vuoan pohjalle ohut kerros juustokastiketta.

Lado kerros lasagnelevyjä.

Kaada päälle täytettä (noin 1/3) ja vielä juustokastiketta.

Päälle taas uusi kerros lasagnelevyjä.

Tätä jatketaan kunnes kastike ja täyte loppuvat (viimeinen kerros = lasagnelevy ja juustokastike).

Ripottele päälle juustoraastetta halutessasi.

Paista uunissa 225 asteessa noin 30 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 375 grammaa

Nemilia90
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)7.8g2.1kcal0.1g0.4g0g0.1g
Valkosipuli 0.6g0.7kcal0g0.1g0g0g
Valkosipuli 1.2g1.4kcal0.1g0.2g0g0g
Rasvaton maito, d-vitamiinia 1 ug 78g26kcal2.4g3.8g0.1g0g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa62g187kcal14.4g0g14.4g0g
Margariini 60%, rainbow/pirkka/eldorado 1.6g8.4kcal0g0g0.9g0g
Lasagnette, täysjyväpasta (Knorr), annos 185g31g100kcal4.1g19.4g0.8g2.8g
Tomaattimurska, X-tra (400g tölkki)125g31kcal1.2g6.9g0g1.7g
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)1.7g4.8kcal0.2g0.3g0.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 3.1g11kcal0.3g2.2g0g0.1g
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 156g355kcal29.7g0g26.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana937g1456kcal105g66.6g86g9.4g
Valittu annoskoko469g728kcal52.5g33.3g43g4.7g
Annoskoko puolitettuna234g364kcal26.3g16.7g21.5g2.4g
Arvot/100g100g155kcal11.2g7.1g9.2g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=326191