Punajuurikeitto

Kuori ja kuutio punajuuret, palsternakka ja punasipuli.

Kuumenna kasvisliemi kattilassa kiehuvaksi.

Lisää kasvikset ja balsamiviinietika 1 rkl. keitä keskilämmöllä kannen alla n. 25 min. kunnes punajuuri on pehmeää.

Kuori ja lohko omenat ja lisää ne keittoon.

Keitä vielä 10 min. kunnes omena pehmenee.

Soseuta keitto ja mausta tinjamilla ja pippurilla.

Viimeistele annokset kylmäsavulohisuikaleilla ja ranskankermanokareella.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 585 grammaa

Maroi1960
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 641g246kcal6.4g44.2g1.3g16g
Palsternakka 300g191kcal1.5g35.4g1.2g13.5g
Punasipuli, kuorittu, 100g472g128kcal6.1g22.7g0.9g8g
Kasvisliemikuutio 0,4% (Knorr)32g80kcal3.5g1g7g0.5g
Vesi2002g0kcal0g0g0g0g
Balsamiviinietikka (Kuhne), annos 15g30g34kcal0.2g6.9g0g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 801g309kcal1.3g65.3g0.7g12g
Mustapippuri, annos 1g2g4.6kcal0.2g0.8g0.1g0g
Kylmäsavulohi (Ica), annos 100g300g631kcal69.1g0g39g0g
Ranskankerma kevyt (Valio), annos 10g100g140kcal2.8g6.5g12g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9360g3525kcal182.2g365.6g124.4g100g
Valittu annoskoko4680g1762kcal91.1g182.8g62.2g50g
Annoskoko puolitettuna2340g881kcal45.6g91.4g31.1g25g
Arvot/100g100g38kcal1.9g3.9g1.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=84712