Kesäkurpitsalasagne

Siirry sivulle!

Pätkäise keskeltä poikki isommat kesäkurpitsat ja käytä pienemmät kokonaisina.

Leikkaa ne pituussuunnassa ½ sentin viipaleiksi.

Levitä leivinpaperin päälle työpöydälle ja ripottele päälle suolaa.

Anna hikoilla 15 minuuttia ja pyyhi neste pois paperilla.

Paahda jauheliha kahdessa erässä paistinpannulla, kuullota hieman sipulimurskiakin.

Yhdistä jauhelihan joukkoon sipulit, tomaattimurska ja puré.

Lisää mausteita maistellen makusi mukaan.

Seos saa olla aika "maistuvaa" ja mausteista.

Nostele voideltuun uunivuokaan kerroksittain kesäkurpitsaa, jauhelihaseosta ja mozzarellaviipaleita.

Päällimmäiseksi kesäkurpitsaa.

Sirottele päälle juustoraaste ja kypsennä lasagnea 200 asteessa n. 40 min.

(Laitoin myös porkkanaraastetta jauhelihaseoksen joukkoon sekä kirsikkatomaatin puolikkaita lasagnen päälle)

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 234 grammaa

Gilr
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa, tuore1402g238kcal8.4g35g5.6g9.8g
Kevyt jauheliha (Reilu), annos 400g801g1322kcal160.2g0g80.1g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g300g84kcal1.8g17.9g0.6g7.5g
Sipuli (kuorittu)300g81kcal3.9g14.4g0.6g5.1g
Basilika, tuore 20g5.4kcal0.6g0.2g0.2g0.3g
Tomaattimurska 801g236kcal4.5g42.5g1.6g15.2g
Tomaattisose tomaattipyree 90g69kcal4.1g11.6g0.2g0.9g
Ketsuppi, Heinz40g41kcal0.4g9.7g0g0.5g
Valkosipuli 24g26kcal1.9g3.9g0.1g0.5g
Mozzarella Granarolo, 1 pkt=125g501g1227kcal90.1g3g95.1g0g
Mozzarella juustoraaste, valio200g581kcal52.1g0g42.1g0g
Kirsikkatomaatti, suomalainen200g40kcal1.2g7.6g0.6g2.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9360g7899kcal658.4g291.6g453.6g85.2g
Valittu annoskoko4680g3949kcal329.2g145.8g226.8g42.6g
Annoskoko puolitettuna2340g1975kcal164.6g72.9g113.4g21.3g
Arvot/100g100g84kcal7g3.1g4.8g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=434171