Pyrytuulian VappuRahkapiirakka

5 dl rasvatonta maitoa
2 pussia kuivahiivaa
2 tl ruususuolaa
1,5 dl intiaanisokeria
1,5 rkl kardemummaa
6 dl vehnäjauhoja
6 dl täysjyvävehnäjauhoja
150 g voita

Maito lämmitetään + 42 C ja siihen lisätään sokeri, suola ja kardemumma.

Kuivahiiva sekoitetaan 7dl jauhoja ja lisätään maitoon ja vatkataan kunnes saa sitkoa.

Loput jauhot lisätään vähitellen ja viimeiseksi voi.

Täyte:
500 g maitorahkaa
2 dl rasvatonta maitoa
2 munaa
1,5 dl intiaanisokeria
2 tl vanilliinisokeria tai vaniljauutetta
2 sitruunan mehu ja kuori
3 dl rusinoita

Reseptistä tulee n. 50 annosta ja yksi annos painaa n. 65 grammaa

Pyrytuulia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen723g239kcal23.9g35.4g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g32g0kcal0g0g0g0g
Intiaanisokeri (Bolivia), annos 10g434g1518kcal7.4g386.1g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g33g101kcal3.6g19.5g2.3g9.1g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g434g1345kcal73.7g234.3g12.6g56.4g
Vehnäjauho, sunnuntai564g1974kcal67.7g400.4g11.8g16.9g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g868g2690kcal147.5g468.5g25.2g112.8g
Voi, normaalisuolainen (Valio)217g1562kcal1.7g1.7g173.5g0g
Maitorahka, pehmeä rasvaton 0,3% (Valio), annos 250g723g434kcal72.3g31.1g2.2g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen289g95kcal9.5g14.2g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu197g248kcal21.6g0.6g17.7g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka15g58kcal0g14.3g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton8.7g1.8kcal0g0.1g0g0g
Mantelirouhe, 1 rkl145g836kcal30.5g7.7g73g16.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9360g22200kcal918.8g3227.8g636.6g424g
Valittu annoskoko4680g11100kcal459.4g1613.9g318.3g212g
Annoskoko puolitettuna2340g5550kcal229.7g807g159.2g106g
Arvot/100g100g237kcal9.8g34.5g6.8g4.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=460183